Skip to main content

Clair de Lune

De Clair de Lune is in 1936 in België gebouwd als vrachtschip voor de vaart op Frankrijk. Al in 1982 werd ze omgebouwd voor de passagiersvaart en omgedoopt in Steile Bank en later Summerjazz. De huidige eigenaren hebben het schip in 2014 gekocht, grondig gerenoveerd en het de fraaie naam Clair de Lune gegeven.

Het schip is ooit gebouwd voor de vaart door de smalle Franse kanalen en sluizen is dat ook nu nog het land waar de Clair de Lune meestal te vinden is. Aan boord is een comfortabele en goed verlichte bovendekse salon met airconditioning. Hier worden ook de maaltijden geserveerd en kunt u na het fietsen genieten van een drankje. Voor de salon is aan dek een klein zonnedek vast banken stoelen om bij mooi weer lekker buiten te kunnen zitten. De bemanning bestaat uit een schipper, een kok en een matroos/gastvrouw.

Hutindeling

Clair de Lune heeft 9 hutten:

  • 3x hut met tweepersoonsbed
  • 5x hut met twee aparte bedden, staan haaks op elkaar en één bed is iets hoger geplaatst
  • 1x hut voor eenpersoons gebruik
  • Iedere hut heeft een eigen aparte badkamer/toilet. Haardrogers zijn aan boord. De hutten hebben allemaal verwarming en airconditioning.

Personen: 17

Hutten: 9

Lengte: 35 m

Breedte: 5 m

Salon

De ruime en gezellige salon van de Clair de Lune is uitgerust met een goed gevulde koelkast, koffie- en een ijsmachine. De salon is voorzien van airconditioning.

Hutten

  • 3x hut met tweepersoonsbed
  • 5x hut met twee aparte bedden, staan haaks op elkaar en één bed is iets hoger geplaatst
  • 1x hut voor eenpersoons gebruik

Iedere hut heeft een eigen aparte badkamer/toilet. Haardrogers zijn aan boord. De hutten hebben allemaal verwarming en airconditioning.

Play Video

Clair de Lune

De Clair de Lune vaart voor namelijk in Frankrijk van april tot half oktober voor Cycletours fietsvakanties. U kunt inboeken op een afvaart of het hele schip charteren. Van november t/m maart is de Clair de Lune te boeken als hotelschip op locatie Hotelschip op locatie.

Vacatures

In 2023 vaart onze vloot weer voor een groot aanbod fiets-vaarvakanties met 6 hotelschepen. Onze internationale gasten ontdekken Nederland vanaf het water en de fiets. Jij kunt dit mede mogelijk maken. Er zijn nog verschillende vacatures voor functies aan boord. Wij zoeken nog schippers, koks en assistenten.

Schipper

Wij zijn op zoek naar gastvrije, collegiale en organisatorisch sterke schippers voor onze fiets-vaarvakanties door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Kok

Wij zijn op zoek naar gastvrije, collegiale en zelfstandig werkende koks die het een uitdaging vinden om onze buitenlandse gasten te verwennen met de heerlijkste maaltijden.

Assistent

Als assistent ben je onderdeel van de bemanning en assisteer je zowel de schipper als de kok/chef aan boord. Vakantiewerkers zijn ook welkom.
Bekijk alle vacatures