Skip to main content

Zwaan

De Zwaan is de klassieker in onze vloot! Gebouwd in 1928 en in de 2e Wereldoorlog in de Biesbosch verborgen om uit handen van de bezetter te houden is het echt een schip met een verhaal. Zwaan heeft nog steeds de stijlvolle lijn van het vrachtschip dat het ooit was en is in fraaie stijl verbouwd tot knus passagiersschip.

In de salon/eetzaal is het goed toeven. De maaltijden worden geserveerd aan een grote tafel waar de hele groep aan zit. Er zijn een aantal comfortabele fauteuils om in te ontspannen. Zwaan staat bekend om de uitstekende maaltijden en de persoonlijke en informele sfeer. Het overdekte zonnedek heeft ook een grote tafel waardoor het mogelijk is bij goed weer buiten te eten. De bemanning bestaat uit een schipper, een kok en een matroos/gastvrouw.

Hutindeling

Zwaan heeft 7 verschillende hutten:

  • 2x luxe hut met zitje en tweepersoonsbed
  • 1x ruimere hut met twee separate bedden die tegen elkaar geplaatst kunnen worden
  • 2x hut met twee separate bedden die vast aan de grond staan met nachtkastje er tussen
  • 1x hut met twee vaste bedden waarvan 1 een stapelbed
  • 1x hut in het vooronder met tweepersoonsbed (het ”loversnest”). Alleen toegankelijk met trap.

Iedere hut heeft een eigen aparte badkamer/toilet. Haardrogers zijn aan boord. De hutten hebben allemaal verwarming en airconditioning. De patrijspoorten kunnen open.

Personen: 14

Hutten: 7

Lengte: 34 m

Breedte: 6,1 m

Salon

De gezellige en huiselijke salon van de Zwaan is uitgerust met een grote eettafel voor alle gasten. Het schip is uw chambre d’hote op het water.
De Zwaan beschikt over een ruim terras met zonwering, waar ’s zomers ook gedineerd wordt.

Hutten

De hutten hebben allemaal verwarming en airconditioning. De patrijspoorten kunnen open.De hutten hebben allemaal verwarming en airconditioning. De patrijspoorten kunnen open.

Zwaan

De Zwaan vaart in Nederland, België en Duitsland van april tot half oktober voor Cycletours fietsvakanties. U kunt inboeken op een afvaart of het hele schip charteren. Van oktober t/m maart is de Zwaan te boeken als hotelschip in Amsterdam op loopafstand van het Centraal Station.

Zwaan

De Zwaan vaart in Nederland, België en Duitsland van april tot half oktober voor Cycletours fietsvakanties. U kunt inboeken op een afvaart of het hele schip charteren. Van oktober t/m maart is de Zwaan te boeken als hotelschip in Amsterdam op loopafstand van het Centraal Station.

Vacatures

In 2023 vaart onze vloot weer voor een groot aanbod fiets-vaarvakanties met 6 hotelschepen. Onze internationale gasten ontdekken Nederland vanaf het water en de fiets. Jij kunt dit mede mogelijk maken. Er zijn nog verschillende vacatures voor functies aan boord. Wij zoeken nog schippers, koks en assistenten.

Schipper

Wij zijn op zoek naar gastvrije, collegiale en organisatorisch sterke schippers voor onze fiets-vaarvakanties door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Kok

Wij zijn op zoek naar gastvrije, collegiale en zelfstandig werkende koks die het een uitdaging vinden om onze buitenlandse gasten te verwennen met de heerlijkste maaltijden.

Assistent

Als assistent ben je onderdeel van de bemanning en assisteer je zowel de schipper als de kok/chef aan boord. Vakantiewerkers zijn ook welkom.
Bekijk alle vacatures